Refinansavimas socialinės plėtros labui

Socialinė ir ekonominė plėtra nėra vien tik apie iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų gaunamų lėšų įsisavinimą. Tai – kur kas platesnė sąvoka, kuri taip pat pat apima ir verslo bei jo valdymo efektyvinimą, teisingą finansinių išteklių valdymą ir kt. Paskolų refinansavimas, nors ir dažniausiai skirtas fiziniams asmenims ir kur kas rečiau juridiniams, gali pasitarnauti padedant tvirtesnius pamatus socialinio verslo plėtrai. Dažniausiai yra refinansuojami greitieji kreditai, vartojimo paskolos ir pan., todėl tai tiesioginės įtakos socialiniam verslui gali neturėti, bet jei tai padeda refinansuoti tokio verslo savininkų įsiskolinimus – tai rimtas žingsnis tvaresnei verslo plėtrai.

Juk ne vienas šiuolaikinis vartotojas turi daugybę skirtingų finansinių įsipareigojimų – ir tai neabejotinai daro didžiulę neigiamą įtaką jų asmeninei finansinei situacijai. Be abejo, kai kurie vartotojai su tuo susitaiko ir nekelia sau dėl to pernelyg didelio streso, kiekvieną mėnesį padengdami visus savo turimus finansinius įsipareigojimus ir ramiai gyvendami toliau. Tačiau to paties nebūtų galima pasakyti apie kiekvieną finansinių įsipareigojimų turintį vartotoją. Kartais žmogaus finansinė situacija dėl didelių finansinių įsipareigojimų tampa kur kas prastesnė ir sudėtingesnė. Todėl tokiais atvejais labai praverčia paskolų refinansavimas, kurį teikia šiuolaikiniai kreditoriai.

Tuo tarpu, jei apie paskolų refinansavimą socialinio verslo savininkai dar nebuvo girdėję ir tuo domėtis nebuvo poreikio, tai šį finansinį instrumentą reikėtų laikyti galimybe socialinio verslo plėtrai. Žiūrint tai kaip į tokį investicinę grąžą galintį duoti instrumentą, refinansavimas tikrai turėtų patraukti socialiniu verslu užsiimančių asmenų dėmesį.

Kaip veikia refinansavimas?

Visų pirma, kai vartotojas kreipiasi į kreditorius, kurie siūlo paskolų refinansavimo paslaugas, pirmiausia kreditoriai atsižvelgia į jo finansinę situaciją (ir į verslo situaciją, jei žmogus iš to gauna didžiąją dalį savo pajamų) ir asmeninę kredito istoriją, bandydami nuspręsti, ar jie iš tikrųjų jam galėtų suteikti paskolų refinansavimo paslaugas. Jei žmogaus finansų tvarumas nekelia abejonių ir nesukuria prielaidų jomis abejoti, paskolų refinansavimas jam yra suteikiamas, net jei formaliai tai yra laikoma paskola įsiskolinusiems asmenims. Jų atveju kreditoriai apjungia visus vartotojo turimus finansinius įsiskolinimus ir perkelia juos į savo valdomą kredito platformą (internetinį puslapį). Kai tai yra padaroma, kartu pratęsiamas ir paskolos grąžinimo terminas. Kai kuriais atvejais yra pritaikomos ir žemesnės palūkanos. Visa tai labai tiesiogiai sumažina mėnesinę paskolos grąžinimo sumą, kurią vartotojas turi kiekvieną mėnesį mokėti kreditoriams.

Žinoma, paskolų refinansavimas nepanaikina vartotojų turimų įsiskolinimų. Jie išlieka, tačiau bendra situacija vartotojui tampa kur kas lengvesnė, nes jam nebereikia kiekvieną mėnesį mokėti daugybei skirtingų kreditorių. Dėl šių priežasčių paskolų (ne tik greitųjų kreditų) refinansavimas turėtų atkreipti ir smulkiųjų verslininkų dėmesį.

Jei apie paskolų refinansavimą norite sužinoti daugiau ar ieškoti kur jį gauti geriausiomis sąlygomis, galite apsilankyti https://www.creditus.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *